Benedek

Barokk Zenei Esték

2003.11.03. 00:00

Programkereső

Bach, Händel és Telemann művei csendülnek fel november 4-én este nyolc órától a Nyitott Műhelyben (1122 Budapest, Ráth György u. 4.). A Barokk Est házigazdája a fiatal szaxofonos, ifj. Vázsonyi János lesz.
3c37e6e0-b5ef-4230-8de8-80d9f5c84208

Az 1970-ben, muzsikus családban született Vázsonyi János a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának elvégzését követően a jazzrockot játszó Egon a falon-nal lépett színpadra, majd három etnojazz nagylemezt készített a Drums-szal, később a klasszikus zenével megtoldott népzenét és jazzt ötvöző Triton zenekar tagja lett. Zenekaraival többször turnézott Franciaországban, Németországban és Olaszországban, számos lemezen közreműködött.

Igazi unikumnak számít 2001-ben megjelentetett Shades of Bach című szólólemeze, amelyen Bach-művek szaxofon-átiratait szólaltatja meg. A jazz és a népzene elemeit felhasználó, improvizatív zenét játszó Vázsonyi a barokk mesterek műveinek megszólaltatásakor arra törekszik, hogy „minél változatosabb, újszerű hangszereléssel kerüljenek közönség elé, meg-megújítva azok örökérvényű üzenetét a mai kor emberének.”

A házigazda vendégei lesznek: Bence László (nagybőgő), Nemes András (fuvola), Kuba Róbert (zongora) és Váczi Dániel (szopraninoszaxofon). Ha valaki lemaradna az Estről, november 18-án is meghallgathatja a koncertet a Nyitott Műhelyben.