Gábor, Karina, Ders

Arany Hangvilla-díj 2003

2003.11.06. 00:00

Programkereső

A Diapason című francia hanglemez szaklap idei novemberi számában "Diapason d'or" díjjal tüntette ki Kelemen Barnabás Vásáry Tamással közösen készített Brahms: 3 szonáta hegedűre és zongorára c. lemezét (HUNGAROTON HCD 32028).
0f77ffc1-74a4-4b4e-bfd4-ad0f259552a8

A fiatal hegedűművész éppen egy hónapos nemzetközi turnén vesz részt. Egy hetet töltött Hollandiában, ahol a világhírű amsterdami Concertgebouw teremben Mendelssohn hegedűversenyét játszotta, majd két hétig vendégszerepelt az USA-ban, végül egy hét alatt három koncertet ad Mexicoban.

Jean-Michel Molkhou a francia magazinban így írt a kitüntetett lemezről: „Egy egészen ifjú magyar hegedűművész és a nála negyvenöt évvel idősebb Vásáry Tamás közti különös együttműködéséből e három remekmű ragyogó látomása született meg... Megszámolni sem tudjuk, hányféle művészi előadásmóddal találkoztunk már e három remekmű kapcsán, vannak azonban olyan művészduók, akik még mindig képesek elismerést kiváltani egy új olvasat értelmességével vagy érzékenységével. Így van ez az (1978-ban született) ifjú magyar hegedűművész és a nála negyvenöt évvel idősebb Vásáry Tamás közti különös együttműködés esetén is... Dialógusuk sosem fárasztó, annyira gondosan kidolgozott, őszinte és megindító.”