Emma

Világslágerek dixielandben – dixieland világslágerek

2003.11.08. 00:00

Programkereső

A Benkó Dixieland Band november 8-án, szombaton este hét órától eddigi lemezeinek legjobb számaiból nyújt válogatást, s olyan örökzöldeket idéz majd fel, mint a Hello Dolly, a Hindustán vagy az I Love Paris.
babc2779-b21b-4cb1-bd18-02ace3077ae6

Az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes. Már első lemezük aranylemez lett. A Benkó Dixieland évente 200-250 koncertet ad itthon és a nagyvilágban, rendszeresen turnéznak Európában, az USA-ban és a távol keleten.

Hazai fesztiválok és versenyek sorát nyerték, számos kitüntetést mondhatnak magukénak. Benkó Sándor művészeti munkásságát 1998-ban a nemzetközi szakma által adományozott Inter-Lyra díjjal jutalmazták. Az együttes 2001-ben Hungaroton életműdíjat kapott. Az együttes tagjai: Dr. Benkó Sándor (klarinét), Zoltán Béla (trombita), Nagy Iván (pozan, ének), Nagy Jenő (bendzsó), Halmos Vilmos (zongora, ének), Czakó Tibor (dobok).

A zenekar lemezei a koncert helyszínén megvásárolhatók, s itt lesz először kapható a "Chicago aranykora" című, frissen elkészült CD- és videóváltozata, amelyet a művészek a koncert után dedikálnak.