Benedek

Szerelem, vér és tűz

2003.11.13. 00:00

Programkereső

Love, Blood & Fire címmel jelent meg a Magyar Állami Operaház vezető szoprán énekművészének, Sümegi Eszternek első CD-je, amelyen Verdi, Puccini, Catalani és Wagner áriákat énekel.
20a80ddf-33df-4409-bde6-fdd007ba1487

A mohácsi születésű Sümegi Eszter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola magánének szakának, majd opera tagozatának elvégzése, 1993 óta a Magyar Állami Operaház magánénekese. 1992-ben Philadelphiában első helyezést ért el a Luciano Pavarotti Nemzetközi Énekversenyen. Számos külföldi vendégszereplés mellet itthon Aida, Tosca, Desdemona, Neda, Leonora és Mimi szerepeiben láthatjuk, jövőre pedig Elzát alakítja az Operaház premierjén. Első lemezén a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri Dénes István vezényletével, s három áriában partnere Lukács László (bariton), Gál Erika (mezzoszoprán) és Szabó Ferenc (tenor).

A lemezt bemutató koncertre 2004. február 10-én kerül sor az újonnan induló „Világsztárok az Erkel Színházban” sorozat keretében. A MÁV Szimfonikus Zenekar és Lukács László, az Opera vezető bariton énekese mellett a koncerten fellép Giuseppe Giacomini, a világ egyik elsőszámú tenoristájaként számon tartott művész. A jótékonysági lemezbemutató gála bevételét a SOTE I. számú gyermekklinikájának Trajcs András Olivér Alapítványa számára ajánlják fel a művészek, amely leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógykezelését segíti.