Konrád, Tivadar

Folytatódhat a kulturális tömb építése

2003.11.21. 00:00

Programkereső

A Nemzeti Színház tőszomszédságában zajló építkezést egy hete állították le, mert az építtető eltért az eredeti tervektől, ám mostanra elhárultak az akadályok a Soroksári úti kulturális tömb építése elől.
fe7cee94-84fb-4320-bd1b-ff15e7957573

A ferencvárosi önkormányzat múlt hét pénteken részlegesen leállíttatta a Millenniumi Városközpont részeként épülő kulturális tömb kivitelezési munkáit, amelyet a TriGránit Rt. végez. Az önkormányzat péntek óta csak a megszakíthatatlan munkák végzését engedélyezte. A döntést azzal indokolták, hogy a kivitelező több ponton eltért az eredeti építési tervben foglaltaktól.

A Nemzeti Hangversenyterem, a Hagyományok Háza és a Ludwig Múzeum új otthonául szolgáló épületegyüttessel kapcsolatban a IX. kerületi önkormányzatnak az volt az elsődleges kifogása, hogy a tömb bejárati szintje közel másfél méterrel magasabban van az utcaszintnél.

A fővállalkozó TriGránit Rt. engedély nélkül kezdte meg az épület külső lépcsőjének alapozását, illetve nem készítette el határidőre a csatlakozó közlekedési beruházásokat. Az eredeti állapot helyreállítása után az építkezés folytatódhat, az építési hatóság pedig építésrendészeti bírságot szab ki. Ennek mértékét Gegesy Ferenc kerületi polgármester egymillió forintra becsülte.