Zita, Mariann

Bence Ottó a Hungarofest élén

2003.11.22. 00:00

Programkereső

A Hungarofest Kht. vezetői posztjának betöltésére nyáron kiírt pályázatra beérkezett anyagok közül Hiller István kulturális miniszter Bence Ottóét tartotta a legmegalapozottabnak. A rendezvényszervező kht. új vezetője kedden mutatkozott be a sajtó képviselői előtt.
f9f1f52d-a05f-4f61-95ca-a7ddd8268c8e

Bence Ottó 38 éves, két diplomával rendelkezik, három nyelven beszél, s majd’ egy év után nyáron tért haza Németországból, ahol a berlini Freie Universitat és az Európai Akadémia közös ösztöndíjasaként részt vett egy 12 nemzetközi újságíró és médiaszakember részvételével zajló európai kutatási programban.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakos diplomát szerzett, majd kulturális és kommunikációs menedzsment posztgraduális képzésen vett részt. A Törökfürdő című irodalmi és kulturális folyóirat főszerkesztőjeként és felelős kiadójaként 1993-1999 között sikeres irodalmi műhelyt alapított, és maga köré gyűjtötte a kortárs írók mai középgenerációjának tagjait. Az elektronikus médiában 1994-2000 között szerkesztő-riporterként, illetve műsorvezetőként jegyezte a TV2 Nyugat, az MTV2 Záróra, az MTV1 Publikum, illetve Körző című műsorait.

Novelláskötete 1999-ben jelent meg Mesebeszéd címmel; Szikrák című tízperces országimázs filmjével pedig a 2000. évben I. díjat nyert a Chicagói Nemzetközi Reklám- és PR Filmfesztiválon. Mindezek mellett három éven keresztül alelnöke volt a Szépírók Társaságának, számos publicisztikája jelent meg különböző közéleti lapokban, s ugyancsak három éven át irodalmi tárca-sorozatot írt a Népszabadság hasábjain Budapestről. Munkája elismeréséül 1997-ben a Kultúraközvetítők Társasága Fehér Rózsa-díját kapta.