Béla

A kodályi értékek megőrzéséért

2003.11.25. 00:00

Programkereső

Ének-zenei általános iskolák vezetői és szaktanárai találkoznak a Kodály Intézet szervezésében november 28-29-én a Kodály Iskolában (Kecskemét, Dózsa György út 22.).
1edc8b5b-b832-40a1-9550-dd9f1fd24166

Olyan találkozóra hívják és várják az országban még működő ének-zenei általános iskolák vezetőit és szaktanárait, ahol a jövőről való közös gondolkodást tartják fontosnak. Témák: Hogyan őrizhetjük meg az ének-zene oktatás hagyományait; a kodályi értékeket és azok hordozóit, az ének-zenei általános iskolákat? Milyen lehetőséget ad az Oktatási Törvény? Tervezett program szerint 28-án, délután öt órától, a megnyitót követően előadást hallhatunk „A zenei nevelés helye a XXI. századi magyar közoktatásban” címmel Sipos János, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára előadásában. Este nyolc órától a Miraculum Gyermekkar (Kecskemét) és a Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara (Cegléd) ad koncertet.

November 29-én reggel fél kilenctől két bemutató órát nézhetnek meg az érdeklődők a Kodály Iskola tanárainak vezetésével. Ezt követően előadás hangzik el „Kóruséneklés, kórushangzás Kardos Pál kutatásai alapján” és „Kodály Zoltán pedagógiai művei” címmel Rozgonyi Éva karnagy és dr. Ittzés Mihály ny. intézeti tanár tolmácsolásában.