Márk

Az év magyar jazz hanglemeze

2003.11.25. 00:00

Programkereső

A Gramofon – Klasszikus és Jazz szerkesztősége és kiadója a felkért szakkritikusok szavazatai és nemzetközi tanácsadó testület javaslata alapján „Az év magyar jazz hanglemeze” kategória díját 2003-ban a BMC Records kiadványának ítélte.

A szerző, Lantos Zoltán és a Mirrorworld előadásában megjelent Tiptoe ceremony című albumhoz készült ajánlójában írja Charlie Mariano: „Napjaink zenéjének nagyon magas szintű példája ez a muzsika. A zenekari munkát, a szólókat és a kompozíciókat éppoly elragadónak tartom, mint a különféle zenei kultúrák természetes házasítását: nincs benne semmi erőltetett, éppen úgy hangzik, ahogyan kell. Ahányszor csak meghallgatom, annyiszor élvezem az újabb és újabb felfedezéseket.”

A lemezen a magyar jazzélet kiválóságai hallhatók: Lantos Zoltán (hegedű, rezonáns húros hegedű, tibeti éneklő edény, ének), Dresch Mihály (szoprán -és tenorszaxofon, basszusklarinét, furulya), Juhász Gábor (elektromos -és akusztikus gitár, oud), Horváth Kornél (ütőhangszerek), valamint Winand Gábor (ének) és Szalai Péter (tabla, ének).