Csilla, Noémi

Változások a Budapesti Tavaszi Fesztivál műsorában

2003.11.25. 00:00

Programkereső

Avagy a törvény közbeszól Egy fesztivál megszervezése az esemény kezdetéig állandó feszültséggel jár: mikor és mennyiért köttetnek meg a szerződések, betartják-e a megállapodást a szerződő felek – egy olyan íróasztal-munka, amelynek a végeredménye művészeti attrakció. De van, amikor külső körülmény, a törvény szól közbe.
15cbfe62-743e-463a-b8a1-2d68f7efe675

Az áfára vonatkozó törvények módosítása 2004. január 1-jétől nem teszi lehetővé az állami támogatásra jutó áfa visszaigénylését. Ez a jogszabályváltozás a Budapesti Tavaszi Fesztivál esetében 49 millió forint plusz kiadást jelent. Emiatt kénytelenek voltak lemondani a Drezdai Filharmonikusok (Rafael Frühbeck de Burgosszal) vendégszereplését.

A rossz hír mellett két jó hír, hogy a 2004. március 19. – április 4. között megrendezésre kerülő, az uniós csatlakozást előtérbe állító Budapesti Tavaszi Fesztiválon két új táncszínházi előadás időpontja vált véglegessé a Francia Intézet jóvoltából.

Március 29-én a Bordeaux-i Nemzeti Opera Balettegyüttese tart Balettgálát a Magyar Állami Operaházban. Koreográfus: Paul Taylor, Ivan Favier, Thierry Malandain, Jacques Garnier, José Limon. Március 30-án Picasso és a Tánc címmel mutatja be darabját Léonide Massine, Serge Lifar Georges Balanchine koreográfiájával az Erkel Színházban: szintén a Bordeaux-i Nemzeti Opera Balettegyüttese közreműködésével.