György

Élménybeszámoló Londonból

2003.12.02. 00:00

Programkereső

London „Vörösmarty terén”, a My Fair Lady-ből is ismert Covent Garden egykori piacának helyén ma elegáns üzletek, galériák, kávézók és éttermek sorakoznak. A Királyi Operaházból kihallatszó áriák, az utcai zenészek igen színvonalas muzsikájával keverednek, a Covent Garden csarnokaiban pedig hömpölyög a tömeg.
5d722112-d231-4850-944c-e042ee585ff2

A hangulat fokozására szabadtéri színpadot állítottak a Magyar Magic szervezői, ahol a magyar népzenére és néptáncra a Magyar Állami Népi Együttes és a Galga zenekar naponta hat, egyenként húsz perces műsorral hívta fel a figyelmet. A nézők körében hatalmas volt a siker, olyan is akadt, aki „megkönnyezte” az előadást.

A színpad körül felállított sátrakban kézművesek kínálták portékáikat. Szalma, csuhé, gyékény karácsonyi díszek, kerámiák, csengettyűk, kéregedények, nemez mackók és állatfigurák, ékszerek és természetesen az elmaradhatatlan karácsonyi mézes.
A hatalmas, archív fotókkal dekorált sátrakban mindig akadt érdeklődő, aki vagy egy-egy tárggyal, vagy jó érzéssel, kellemes élményekkel távozott.