Mátyás

Jantyik Zsolt előadói koncert estje Debrecenben

2003.12.02. 00:00

Programkereső

Jantyik Zsolt Csokonai- és eMeRton-díjas művész előadói koncert estje 2003. december 13-án, szombaton 19 órakor kezdődik Debrecenben, a Víg moziban.

Debrecen város Csokonai-díjas művésze, Jantyik Zsolt ez évben megkapta a Magyar Rádió eMeRton díját, mint az év szövegírója. Ebből az alkalomból 2003. december 13.-án szombaton, este 19:00 órai kezdettel egy előadói koncertest kerül megrendezésre Debrecenben, a Víg moziban.

Az Est egy új korszak kezdetének is nevezhető, hiszen Jantyik Zsolt és testvére Jantyik Csaba a hagyományos koncertektől eltérően, inkább színpadi és filmzene jellegű, főleg lassú dalokból és prózai részekből álló műsort állít színpadra. Vendégszereplők: Jantyik Csaba színművész(Fővárosi Operettszínház), Németh Alajos (Bikini együttes), a Debreceni Ifjúsági Énekegyüttes és a Debreceni Hang-Ász Gyermekkar Tóth Ágnes karnagy vezetésével, valamint Béke Csaba (lant-és gitárművész), Fazekas László, Kiss Attila (PG).

Az Est során kerül bemutatásra Jantyik Zsolt új könyve Világeső címmel, mely a 16 év dalainak összefoglalása. Itt lesz az ősbemutatója a “Debrecen dalnak”, melyet barátaival a város tiszteletére készített. Az estről rádió- és TV-felvétel készül.