György

Internetes galéria kortárs művészeknek

2003.12.13. 00:00

Programkereső

Értékes promóciós felületet kínál kortárs festők, grafikusok számára a www.voxart.hu on-line galéria. A virtuális tárlat egyben a műkedvelőket is vonzza, hiszen nem csak csodálhatják a képeket, hanem információkat is kaphatnak az alkotókról és különleges szolgáltatásokat vehetnek igénybe.
9e29a5d8-94df-4c5a-af93-5372e336c243

Jelenleg mintegy félezer kép található a Voxart honlapján, ám a tárlat folyamatosan bővül. A galéria elsősorban magyar alkotók műveiből áll, a kínálatból pedig saját összeállítást is készíthet a látogató. Ha az érdeklődőnek nincs sok ideje böngészni, több módon is válogathat a képek között: rákereshet művészre, stílusra, témára vagy akár egy adott kulcsszóra (például tél), ami szerepelhet a címben vagy a kép leírásában is.

A kiállítás legújabb különlegessége egy századfordulós képeslap-sorozat, mely a Zempléni Múzeumból került a gyűjteménybe. Az üdvözlőlapok témája természetesen a karácsony; e lapok mellett pedig a hónap képei rovat adja a honlap aktualitását.

A Voxart-galéria legalább annyira hasznos a művészeknek, mint a látogatóknak. Mindenek előtt promócióhoz jutnak az alkotók: műveik, munkásságuk hozzáférhető lesz a nyilvánosság számára, saját weboldalt kapnak, nem utolsósorban pedig láthatóak lesznek a munkák kereskedelmi adatai. Egy e-mail segítségével gyorsan fel is vehetjük a kapcsolatot a művészekkel.

Felhasználói szempontból is bőven szolgál különlegességekkel a honlap. A kiállítás „anyagai” ugyanis továbbíthatóak postai úton, (akár nagyméretű) képeslap formájában. A lap szövegét mindenki maga gépelheti be, a betűtípus és a képkeret változtatható. Mindezért on-line lehet fizetni – így a kiállítók nem csupán publicitáshoz juthatnak a galéria segítségével.