Konstantin

Sine Morbo Művészeti Estek – Újévi Koncert

2003.12.20. 00:00

Programkereső

A Sine Morbo Művészeti Estek programsorozat 2001-ben indult, amelynek keretében 13 fiatal zenész nyert támogatást. A programsorozat sikerét, az ifjú művészek tehetségét látva az egy éves támogatási periódus lejárta után a szervezők úgy határoztak, hogy nem hagyják magára támogatottaikat, hanem tovább egyengetik útjukat a világsikert jelentő deszkák felé.
e1b5fc31-6950-40aa-aece-03621ee21223

A 2003-as évben az egész programsorozat egyfajta átalakuláson ment keresztül, ugyanis az addig szinte kizárólag Budapesthez és Gödöllőhöz kötődő koncertek vidéki nagyvárosokba is eljutottak. Az év folyamán összesen 13 vidéki koncertre került sor, ahol a Sine Morbo Művészeti Estek kiemelten támogatott művészei – Hajnóczy Júlia szopránénekes, Tóth Péter zongorista és az Ewald Rézfúvós Quintet – léptek fel.

A Sine Morbo Művészeti Estek életében most egy újabb jelentős lépés következik: a három kiemelt támogatott 2004. január 2-án a Zeneakadémia Nagytermében önálló Újévi Koncertet ad a Budapesti Vonósok kíséretével. A koncert igazi csemegét jelent a komolyzenét kedvelőknek, hiszen ritkán fordul elő, hogy ilyen fiatal és tehetséges művészek közösen álljanak színpadra. Az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé sorolt Hajnóczy Júlia, aki már a fél világot elkápráztatta énekhangjával, a Liszt Ferenc-díjas zongorista, Tóth Péter és a szintén Liszt Ferenc-díjas Ewald Rézfúvós Quintet feledhetetlen szórakozást ígér a koncertszerető közönségnek. A koncertre jegyek kaphatók a Zeneakadémia jegypénztárában.