Géza

Hatalmas érdeklődés előzi meg a BFZ és Fischer Iván Liszt-Wagner projektjét

2003.12.22. 00:00

Programkereső

Mind itthon, mind külföldön hatalmas érdeklődés előzi meg a Budapesti Fesztiválzenekar és Fischer Iván januári Liszt-Wagner projektjét. Két este – Liszt művek társaságában (Tasso, Két epizód Lenau Faustjából, 1. magyar rapszódia) – elhangzik Wagner Walkürjének 1. felvonása, valamint a 3. felvonás 3. képe.
a9b7c94d-f8ad-4b8a-b1d5-8e215ffcbd10

A szólisták korunk vezető Wagner-énekesei: a Bayreuthban három főszerepet is éneklő Robert Dean-Smith (őt Siegmund szerepében a londoni előadáson a dán hőstenor, Poul Elming váltja fel), a kiváló német mezzoszoprán, Petra Lang (Brünnhilde és Sieglinde), a világhírű brit basszista, John Tomlinson (Wotan), valamint a német Alfred Reiter (Hunding). A január 15-16-i budapesti, zeneakadémiai koncertek után a két estéből álló mini-ciklust Brüsszelben (Palais des Beaux Arts, január 20-21.) és a londoni Barbican Központ „Great Performers” (Nagy előadók) sorozatában is előadja a zenekar (január 30-31.).

A nyugat-európai turné további állomásai Frankfurt (Alte Oper), Antwerpen, Bristol (Conlon Hall) és Toulouse (Halles des Grains). A bristoli és a londoni koncertek egyben részét képezik az angliai „Magyar Magic – Hungary in Focus” rendezvénysorozatnak.