Mátyás

Téli Ünnepi Estek a Zeneakadémia Nagytermében - Szilveszteri és Újévi Koncert

2003.12.29. 00:00

Programkereső

Az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor főszereplésével tartott szilveszteri koncert már a elmúlt években is nagy sikert aratott. A koncert minden évben este tizenegy órakor kezdődik.
765e24a5-b40a-44c4-930e-023a01f5a4aa

A művészek könnyed klasszikus zenét és Presser Gábor szinte klasszikusnak számító popzenéjét ötvözik ezen a koncerten sok vidámsággal. A nézők éjfélkor pezsgővel köszöntik a Zeneakadémián az Újévet, majd a koncert tovább folytatódik. Az idei hangverseny vendége Vigh Andrea (hárfa) lesz.

Az Újévi Koncertre már ötödik alkalommal kerül sor január 1-jén este fél nyolc órakor a Zeneakadémia Nagytermében. Az est főszereplői Vásáry Tamás és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. A koncert vendégei Hajnóczy Júlia (ének) és Szabadi Vilmos (hegedű). Az uniós csatlakozás alkalmából Európa különböző országaiból válogatták az alkalomhoz illő kedvelt műveket: a hangversenyen Chopin, Brahms, Donizetti, Liszt, Nielsen, Ravel, Dvořák, Strauss és Bizet művei hangzanak el. A koncertett Vásáry Tamás zongorajátéka nyitja meg, aki később az este karmestere lesz. A szünetben a művészek és a közönség pezsgővel köszöntik az Újévet.