Béla

Kávé és kakaó

2004.01.09. 00:00

Programkereső

Ajánló: Fischer Iván karmester Szeretném a budapestiek figyelmét felhívni a Spinoza kávéházra, amely nemrég nyílt meg. Több szempontból is nagyon örülök a létezésének. Egyrészt, mert szeretem ezt a műfajt, azt, hogy egy kellemes kis kávéház mögött ott egy pici színházterem, amelyben érdekes, intim, személyes találkozásokat, előadóesteket tartanak.

A műsor kiváló, külön szeretném felhívni a figyelmet Kozma György délutánjaira, amelyek közül a következő vasárnap fél ötkor kezdődik Mit csinál Kozma György vasárnap délután? címmel. Őt ugyanis nemcsak mint a Hócipő humoristáját és grafikusát érdemes megismerni, hiszen kiválóan énekel és nagyon jó könyveket ír. De érdemes elmenni a Spinozába a felolvasóestekre is, és összekötni egy jó vacsorával a kis étteremben, amelyet szépen rendbe hoztak, felújítottak. Így a kávéház és a színház szerintem a régi budapesti gettó egyik legkedvesebb színfoltja lett.

Bár én magam még nem láttam, de azt ajánlom a színházkedvelőknek, hogy nézzék meg Spiró György új színdarabját, a Koccanást a Katona József Színházban például holnap este. Mert Spiró hallatlanul izgalmas író, és érdemes követni, hol tart most, hogyan lép tovább.

Ami a saját koncertjeinket illeti, a vasárnapi Kakaókoncertet ajánlom, amelyre nagyon sok gyerek visszajár, de mindig örülünk az új arcoknak. Ezen a koncerten azok az öt-tíz éves gyerekek, akik fogékonyak a zenére, olyan élményt kaphatnak, amelyre szerencsés esetben évtizedekig emlékezni fognak, mint életük legelső koncertjére.