Béla

A Miskolci Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertsorozata a Zeneakadémián

2004.01.15. 00:00

Programkereső

A Miskolci Szimfonikus Zenekar ebben a szezonban ünnepli fennállásának negyvenedik esztendejét. Az együttes Kovács László Liszt- és Bartók-Pásztory díjas karmester vezetésével, a borsodi régió egyetlen hivatásos nagyzenekaraként a szimfonikus zene jelenlétének biztosítéka.
7b806615-d75e-4577-8ac8-f83a4f374b52

A zenekarnak eddig több mint kéttucatnyi lemeze jelent meg, turnéik során felléptek Európa számos országában, és eljutottak a Távol-Keletre is. A különleges születésnapra a Hungarotonnal közösen jubileumi lemezt is készítettek, amelynek ünnepi, díszdobozos változatában számos érdekes anyagot, az együttesről szóló könyvet találnak a komolyzene kedvelői.

Januárban, februárban és márciusban különleges zeneakadémiai koncertekkel szeretnék még emlékezetesebbé tenni az évfordulót, így a fővárosi közönség is találkozhat velük. A hangversenyeken – január 20-án, február 17-én és március 4-én – többek között elhangzik Verdi Requiemje, Mahler I. szimfóniája, valamint Mozart A-dúr zongoraversenye Krausz Adrienne tolmácsolásában, ezen kívül ritkán hallható Gershwin-dalokat is bemutatnak Kovács László hangszerelésében, a szólista pedig Marton Éva lesz.