Csilla, Noémi

A Fidelio ajánlata: Évszakok Buenos Airesben

2004.01.20. 00:00

Programkereső

Az ablakon kinézve megállapítottuk: a budapesti télben bizony elkelne egy kis mediterrán hangulat... de szerencsére Astor Piazzola és a Art’s Harmony Tango Ensemble hatására bármely helységben megemelkedik a hőmérséklet!
716c3b47-93bc-4331-9adb-dac524484667

A zenekar - az Argentintangó Táncszínházzal közösen készített - új lemeze egy Astor Piazzolla zenéiből összeállított audio-multimédia CD, melyet tangó ihletésű egyedi koreográfiák színesítenek. A keret Vivaldi: A négy évszak című versenyműve, mely Piazzollát is megihlette. Piazzolla műveit a Tél utolsó vonulata és a Tavasz kezdete fogja közre, utalva az idő végtelenségére, folyamatosságára, az emberi érzések váltakozásának állandóságára.

Az előadók szvaival: "Zene és tánc egymás hatását erősítve fejezi ki a négy évszak jellemző hangulatait, a természet és az emberi lélek összefüggéseit, minden formán és kereten átütő erejét. Megjelenik a tavasz vidámsága, naivitása éppúgy, mint szenvedélyes kapcsolatok ábrázolása kötődésekkel, féltékenységgel, megcsalatással. Fergeteges lendület, komor és szikrázó hangulat, gyengédség és erőszak, lágyság és vadság váltja egymást."

Az Art's Harmony kiadásában megjelent lemezen az előadás zenei anyaga mellett számos fotó, valamint három videobejátszás is megtalálható. Audiolejátszóban az 1. track átugrásával lehet meghallgatni a lemezt.

A Fidelio látogatói most 2004. február 15-ig féláron, 3500 Ft-ért juthatnak hozzá a CD-ROM-hoz! Ha már regisztrált felhasználónk, akkor mindössze csak egy e-mailt kell küldenie a regisztrációnál megadott felhasználói nevével a tango@fidelio.hu címre. Amennyiben még nem regisztrált felhasználónk, kérjük előbb regisztrálja magát nálunk!