Konrád, Tivadar

Hatalmas érdeklődés kíséri a Fesztiválzenekar külföldi turnéját

2004.01.22. 00:00

Programkereső

Óriási sikerrel zajlik a Fesztiválzenekar négy országot érintő nyugat-európai turnéja. Németország egyik legrangosabb koncertsorozatában, a frankfurti Alte Operben adott nagysikerű hangverseny után Belgium várta a világhírű együttest.
e80ad819-eccb-4ce7-b232-b37ee58c80ff

Belgiumban a zenekar három hangversenye iránti felfokozott érdeklődést jelezte, hogy az ország három vezető napilapja egy héttel a koncertek előtt külön tudósítókat küldött Budapestre, és Fischer Ivánnal készült egész oldalas interjúkban hívták fel a figyelmet az évad legjelentősebb eseményei között várt antwerpeni és brüsszeli fellépésekre. A belga főváros világhírű koncerttermét a Palais des Beaux-Arts-ot január 20-án és 21-én zsúfolásig megtöltötte a közönség, amely ovációval ünnepelte a Liszt és Wagner műveiből összeállított két estés miniciklust.

A zenekar turnéja Angliában és Franciaországban folytatódik, Angliában a belgiumihoz hasonló várakozás előzi meg a Liszt-Wagner ciklust, amelyre a Barbican Center "Világhírű előadók" sorozatában kerül sor. A turné Franciaországban, Toulouse-ban ér véget.