György

Bobby McFerrin és a Matáv Szimfonikus Zenekar koncertje

2004.01.27. 00:00

Programkereső

Bobby McFerrin, a világhírű jazzénekes és karmester 2004. május 24-én első ízben lép fel Magyarországon, az Erkel Színházban, a Matáv Szimfonikus Zenekar közreműködésével.
95d4e6bc-b6d5-442e-bde4-f9be114ccd01

Bobby McFerrin lemezei eddig 20 millió példányban keltek el világszerte és tíz alkalommal kapott Grammy-díjat. Az elmúlt évtizedben rendszeresen együtt dolgozott Chick Coreával és a Bécsi Filharmonikusokkal – ezen munkái révén a jazz és a klasszikus zene utazó nagyköveteként tartják számon a zenerajongók.

Első budapesti fellépésén a koncert első részében Bobby McFerrin vezényli a Matáv Szimfonikus Zenekart, valamint Vivaldi g-moll concerto két csellóra című művének egyik cselló szólamát énekli is. Partnere Varga István csellóművész lesz. Felhangzik még Mozart D-dúr „Prágai” szimfóniája, az est második részében pedig jazzénekesként „a capella” szabad improvizációkat ad elő McFerrin.

A különleges zenei csemegének ígérkező koncert az elmúlt évek nagysikerű Matáv Jazzgáláinak hagyományát folytatja. A korábbi években olyan kiváló jazz előadók léptek fel Magyarországon a Matáv hozzájárulásával, mint Chick Corea, Jan Garbarek, Pat Metheny, Al Jearreau, Jack DeJohnette és John Patitucci. S mint a koncert sajtótájékoztatóján elhangzott, Bobby McFerrin sem az utolsó fellépő lesz e sorozatban…