Csilla, Noémi

16. Mini-Fesztivál

2004.01.28. 00:00

Programkereső

A Magyar Zeneművészeti Társaság által 16. alkalommal megrendezendő Mini-Fesztivál keretében idén új helyszínen – a Pesti Vigadó helyett – a Magyar Tudományos Akadémia Roosewelt téri dísztermében lesznek hallhatók XX-XXI. századi művek. Január 30. és február 1. között egy Spanyol-magyar estre, egy Magyar estre, egy Délutáni hangversenyre és egy Zenekari estre látogathatnak el az érdeklődők.
bab164bd-baf1-45da-8ddf-9099ecfc724a

A Spanyol-magyar est keretében január 30-án, este fél nyolctól Francisco Guerrero, Madarász Iván, Pongrácz Zoltán, Fabian Panisello, Luis De Pablo, Dragony Tímea, Király László és Bozay Attila művei hangzanak el a Somogyi Vonósnégyes, az Intermoduláció Együttes és szólisták közreműködésével.

A Magyar esten, január 31-én fél nyolctól Láng István, Sári József, Gulya Róbert, Dubrovay László, Durkó Zsolt, Horváth Barnabás, Durkó Péter és Reményi Attila szerzeményei csendülnek fel, s fellép az Ewald Rézfúvós Kvintett, valamint a Nemzeti Énekkar.

A február elsején, délután öt órakor kezdődő hangversenyen Gyöngyösi Levente, Tóth Péter, Sugár Miklós, Maros Miklós, Beischer-Matyó Tamás, Farkas Ferenc, Mohay Miklós és Szokolay Sándor művei lesznek hallhatóak, fellép a Musica Nostra Énekegyüttes és a Magyar Rádió Gyremekkórusa.

A fesztivál befejező hangversenyén, február 1-én, este fél nyolckor a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok előadásában hangzanak el Maros Rudolf, Huszár Lajos, Kocsár Miklós és Balassa Sándor művei.

A hangversenyekre jegyek a helyszínen váltahatók.