Konrád

Pezsgő délután pezsgő muzsikával

2004.01.31. 00:00

Programkereső

Ebben a szezonban is folytatódik a „Főszerepben” című rendezvénysorozat. A Magyar Állami Operaház Székely Bertalan-teremében kéthetente szombaton, 16 órakor kezdődő zenés beszélgetéseken az érdeklődők a dalszínház ismert művészeivel találkozhatnak.
19a3bffa-7ff8-4b15-9da1-2f2817f0f61b

A pezsgő délutánon pezsgő muzsikákat, pezsgőáriákat és pezsgő történeteket is hallhat a publikum, s természetesen egy pezsgős koccintásnak is részese lehet. A jutalomjátékként szervezett programban a vidám beszélgetés, muzsikálás mellett mindig akad egy-egy meglepetés-vendég is. A Pezsgő délutánokon Ókovács Szilveszter és Kaposi Gergely beszélget, muzsikál a meghívottakkal, a főpohárnok pedig Andrássy Frigyes.

A sorozat következő vendége február 7-én Seregi László, az Operaház vezető koreográfusa lesz. Seregi Lászlót 1957-ben szerződtette az Operaház. A dalszínházban táncosként kezdte, majd balettmester és koreográfus lett. Eleinte balettbetéteket készített operákba, majd az 1968-as év az áttörés éve volt: hatalmas sikerrel mutatta be az együttes háromfelvonásos nagybalettjét, a Spartacust. 1977-től 1984-ig az Operaház balettigazgatója volt. 1985-től újból jelentős alkotások sorozata indult: a Rómeó és Júliával megalkotta első Shakespeare-balettjét; ezt követte 1989-ben a Szentivánéji álom, majd 1994-ben A makrancos Kata. Koreográfiáival az Operaház balettegyüttese az elmúlt évtizedekben számos kiemelkedő sikert aratott külföldön. Műveit a világ jelentős balettszínpadain bemutatták és műsoron tartják.

A Pezsgő délután következő műsorára jegyek az Operaház pénztárában és Szervezési Osztályán 1000 forintos egységáron, korlátozott számban kaphatók.