Klaudia

Évszakok Buenos Airesben és Budapesten

2004.02.11. 00:00

Programkereső

Egyedi koreográfiák sorozata látható csütörtök este hét órától a XII. kerületi Művelődési Központban (Csörsz utca 18.). Az Évszakok Buenos Airesben című előadás Astor Piazzolla muzsikájára komponált táncdarabok sorozata. A zene Vivaldi-ihletésű, A négy évszak című zenedarabjának két tétele, a Tavasz kezdete és a Tél utolsó tétele fogja közre.

Fellép Budai László és Bánhidi Petra világbajnok tangótáncos, ők az Argentintangó Táncszínház tagjaival készült produkciót mutatják be. Előadásukban a tavasz vidámsága, féltékenység, megcsalatás és a szenvedélyes szerelem váltják egymást. A Buenos Aires kikötőnegyedéből származó argetin tangó ugyanis kitűnő lehetőséget teremt a szélsőséges érzelmek megjelenítésének.

Előadás után rögtönzött táncórára várják a nézőket, ahol élő muzsikára sajátíthatják el az argetin tangó lépéseit. A táncórát milonga, azaz olyan buli követi, amelyen mindenki kedvére tangózhat.

A muzsikát Bartha Katalin hegedűn, Szokolai Zoltán harmonikán, Lázár György billentyűs hangszereken, Nagy Ottó csellón és Császár Péter bőgőn szolgáltatja.