Irén, Írisz

Az első szerzői lépések

2004.02.13. 00:00

Programkereső

Tizennyolc fúvós és Németh Gábor Projectje Lemezbemutató koncertet tart a Németh Gábor Project péntek este nyolc órakor a Petőfi Csarnokban, Tony Lakatos, a Budapest Jazz Orchestra és a Kiyo-Kito Taiko japándob-csoport közreműködésével.

2003 decemberében jelent meg Könnyű lépések címmel a Németh Gábor Project első nagylemeze. Ez egyben első szerzői lemeze is a „dobos” Németh Gábornak, aki több zenekarban játszott az elmúlt harminc évben, mielőtt tavaly megírta a lemez anyagát.

A zene a funky és a dzsessz világát ötvözi, miközben kemény alapokra épít. A fúvóskórus (Elek István, Muck Ferenc, Csizmadia Gábor, Csizmadia Dávid) mellett Tony Lakatos (szaxofon), Makovics Dénes (szaxofon), Csillag Endre (gitár), ifj. Tornóczky Ferenc (gitár), Papesh Péter (basszusgitár), Cseke Gábor és Sapszon Bálint (billentyűs hangszerek), valamint Horváth Kornél és Kéki Gergely (ütőhangszerek) hallhatók a lemezen.

A pénteki koncerten a Project a Budapest Jazz Orchestrával lép fel, így tizennyolc fúvós játszik majd együtt a színpadon.

A koncert előzenekaraként a Kiyo-Kito Taiko japándob-együttes zenél, akik 2003 nyarán már felléptek a Petőfi Csarnokban. Nevük azt jelenti: visszatérés az ártatlansághoz. Ők Közép-Európa első és egyetlen taiko (japán dob) csoportja. A koncerten saját szerzeményeket és klasszikus japán számokat mutatnak be. A koncerten nemcsak előzenekarként szerepelnek, hanem a Project műsorába is bekapcsolódnak egy szám erejéig.