Sándor, Ede

Steve Hackett, a Genesis gitárosának koncertje Budapesten

2004.02.17. 00:00

Programkereső

A Genesis tagjai közül Steve Hackett az egyik legnagyobb zenei legenda Peter Gabriel és Phil collins mellett. Hackett kompozíciói és gitárjátéka meghatározó tényezője volt a zenekar sikerének. A ’70-es években a Peter Gabriel, majd Phil Collins által vezetett csapat a világ első számú progresszív rock zenekara lett, több száz millió eladott lemezzel.
8f20b5f5-a420-42ee-969e-acc0dbe45760

Steve Hackett közel 30 éve készít szólólemezeket is, az igényes zene kedvelőinek legnagyobb örömére. Stílusa változatos, a rock, a jazz, a world music és a klasszikus zene elemei keverednek muzsikájában. 2002-ben teltházas koncertet adott akusztikus triójával Budapesten, melyről a Gramy Records produkciójában DVD felvétel készült, és az egész világon meghódította a közönséget.

2004 tavaszán klasszikus rock felállású zenekarával, európai turnén mutatja be a „To watch the Storms” című új album anyagát. A magyarországi közönség is részese lehet minden idők egyik legjobb Hackett produkciójának április 3-án Budapesten, a Petőfi Csarnokban. A Steve Hackett Band az alábbi összeállításban lép színpadra: Steve Hackett (gitár, ének), Gary O’Toole (dobok), Roger King (billentyűs hangszerek), Terry Gregory (basszusgitár), Rob Townsend (szaxofon, fuvola). Peter Gabriel koncertje mellett Steve Hackett fellépése a 2004-es budapesti tavasz egyik legjelentősebb rocktörténeti eseménye.

Steve Hackett felkérésére a Gramy Records Égerházi Attila vezetésével ismét DVD felvételt készít a koncertről és a magyarországi itt-tartózkodásáról. A Hungarian Horizons – Live in Budapest (DVD, 2002, Camino és Gramy Records) után tehát újabb magyarországi koncert vonul be a zenetörténelembe, a világ egyik legjobb és legismertebb gitárosának jóvoltából.

A koncert 20 órakor kezdődik. A belépőjegyet 1.000 Ft értékben beszámítják a helyszínen vásárolt Steve Hackett kiadványok árába. A nézőtér ülőhelyes. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében. Kapunyitás 19 órakor.