Emőke

A Banchieri előtt nyitva áll Amerika

2004.02.18. 00:00

Programkereső

A Banchieri Énekegyüttes február 15-én érkezett haza kéthetes USA koncertkörútjáról. Az együttes az Amerikai Kórusszövetség meghívását fogadta el és koncertezett az Egyesült Államokban nagy sikerrel.
ef19960a-8cb9-45d0-83de-f7087956a5d1

A több mint 10 koncertből álló út során az együttes a keleti part több városát kereste fel és nem csak koncerteket adott, hanem mesterkurzusokat is tartott az amerikai iskolákban. A közönség minden alkalommal nagy lelkesedéssel fogadta az együttes produkcióját, több koncerten felállva ünnepelték az együttest. Ezek közül is kiemelkedik a Banchieri Hartfordban és Bostonban adott koncertje, ahol amerikai managementek és kórusvezetők hallgatták az együttes előadását és fejezték ki elismerésüket a produkció hallatán.

Egyöntetű véleményük szerint a továbbiakban nyitva áll az USA a Banchieri előtt, szívesen látnák az együttest a következő években is. A tervekben szerepel a bostoni Régi Zene Fesztiválon való bemutatkozás, valamint újabb koncertturné szervezése is a Banchieri számára. Szabadidejükben az együttes tagjai New Yorkba látogattak és a Broadway, az Empire State Building, a Guggenheim Múzeum nevezettességeit tekintették meg. Egy napos hazai pihenő után a Banchieri utazik tovább, immár Libanonba, és az "Al Bustan" Fesztivál keretében adnak műsort február 20-án Beirutban.