Beáta, Izolda, Lea

Ghymes, Bozsik, Princess

2004.02.19. 00:00

Programkereső

A Budapesti Tavaszi Fesztivál százezreket megmozgató rendezvénysorozatának sikere láttán ébredt rá néhány agglomerációs város, hogy ők is létrehozhatnák a maguk tavaszi fesztiválját. Vác például kimondottan nívós, a kényes ízlésűeket is kielégítő rendezvénnyel várja ebben az évben az érdeklődőket.

március tizenötödikén induló programsorozat Erkel és Verdi operáinak áriáival és duettjeivel kezd, de erre nem mehet az ember apró gyerekkel. Másnap délelőtt viszont a Ghymes együttes gyermekműsort ad, délután pedig az idősebb korosztályt várja az 1984-ben szlovákiai magyarokból a nyitrai pedagógiai főiskolán alakult csoport. A Jadviga párnája és a Milota című regényeivel ismertté vált Závada Pál író március 17-én várja olvasóit a Madách Imre Művelődési Központban. Másnap Händel-est lesz Gregor Józseffel, Kincses Veronikával, Kertesi Ingriddel és az elhangzó átiratokat készítő Brass in the Five kvintettel.

Március huszadikán a Téka együttes navigálásával zenés-táncos kalandozásra kerül sor. Három napra rá a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei Shakespeare Rómeó és Júlia című alkotását mutatják be. Másnap a Bozsik Yvette Társulat két produkcióval lép színpadra. A Lakodalom című darab szürreális családi kép egy falusi esküvőről. A Várakozás című darab A kastély című regény nyomán Josef K. szerelmeit foglalja táncba humorral, iróniával. Március 25-én a zene minőségére kevéssé érzékeny, a szépen domborodó hegedűkre és hegedűsökre viszont annál jobban beinduló közönség Princess-koncertet élvezhet – itt lesz a legborsosabb a belépő, kétezer forint.

Március harmincadikán Steinbeck Egerek és emberek című háromfelvonásos színművét játsszák. A bolondozások napján, azaz április elsején Dobsokk címmel különleges menüt kínálnak a dzsesszrajongóknak. Az eseménysorozat április másodikán zárul.