Sándor, Ede

A kilencedik Budapesti Operabál

2004.02.23. 00:00

Programkereső

Németország volt a díszvendége a szombati Budapesti Operabálnak, a magyarországi társasági élet és báli szezon legrangosabb eseményének. A Himnusz és a nyitótáncosok műsora után német operaáriákat hallgathatott a közönség Wagner, Weber és Brahms műveiből. A T Systems által meghirdetett az Év Hangja énekverseny győztese, Rálik Szilvia Wagner Csarnokáriáját adta elő. Az első bálozók produkciója után Szinetár Miklós, az operaház főigazgatója mondott köszöntőt.

A meghívott díszvendégek között kétségkívül a legismertebb külföldi személyiség Katarina Witt, a kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok német jégkirálynő volt.

Hagyománnyá vált, hogy a Budapesti Operabál bevételének egy részét jótékony célokra ajánlják fel. Az idén a budai Vár Szentháromság-szobrának felújításához járulnak hozzá a bálozók felajánlásukkal, amelynek értéke körülbelül 2-3 millió forint, ez a teljes restaurálási költség ötöde.

A menüt ezúttal is a budapesti Gundel-ház szolgáltatta. A fogások többsége az idén az egyes német tartományok ínyencségei közül került ki: így a rajnai lazacrózsa, westfáliai sonka, thüringiai szarvasgerinc, Trüffel kocka.