Beáta, Izolda, Lea

Hangszer és Zene est

2004.02.26. 00:00

Programkereső

A zene rejtett összefüggéseit, az alkotási folyamatok eredetét keresik egy március 5-én este hét órakor kezdődő beszélgetéssorozat résztvevői. A Hangszer és Zene című zenei magazin által szervezett estekre a Budai Várban (1014 Kapisztrán tér 1., Aula) gyűlnek össze, hogy együtt kutassák a különböző szakterületek, folyamatok, stílusok közös szálait.
af6d4bad-1d31-40be-8233-18777d2340c8

Az első alkalommal Madarász Iván (Erkel-, Bartók-Pásztory díjas zeneszerző, a Zeneakadémia egyetemi tanára) mesél majd alkotási attitűdjeiről, problémáiról, régi zenével való kapcsolatáról. Az est második felében Márkus Barbarossa János, a világhírű hangszerkészítő és hangszer restaurátor, a Dorotheum vezető hangszerszakértője lesz a vendég. Festő és költő, a legnagyobb erdélyi írószövetséget alapította és működteti, számtalan jazz zenekarban játszott, még Joe Pass együttesének egyik tagjával is; világhírű muzsikusok és Faludy György barátja, a nagy értékű hangszerek kiemelkedő szakértője. A hangszerek, a zene kapcsolata, a mai zenei, hangversenyvilág olyan szemléletét kapjuk, amely egyedülálló tapasztalatokból és tudásból érlelődött ki.

A meghívottakkal Domonkos Máté, a Hangszer és Zene magazin főszerkesztője beszélget. Gondolataikat zongoraszóval is illusztrálják majd. A rendezvényre a belépés díjtalan. Az Est programját élőben közvetítik interneten, a www.hangszereszene.hu honlapon.