Bernát, Felícia

Ismét Lajkó klub az A38 hajón

2004.03.06. 00:00

Programkereső

Két briliáns zenekar találkozójára kerül sor március 28-án, este kilenc órakor az A38 hajón, a Petőfi híd budai hídfőjénél. A februári Lajkó klub fergeteges sikerét szeretnék a szervezők megfejelni a jól ismert Louise Attaque két vezető zenészének projektje és a szabadkai Lajkó zenekarának párosításával.
cebd43b1-20ee-49c3-abda-2717a3c22067

A Tarmac megtéveszthetetlenül francia hangzású együttes, amely a hagyományos etno és a popzene közötti területet játssza be, számtalan stílust építve zenéjébe gazdag hangzásában. A francia együttes tagjai maguk is világ-utasok, akik zenéjükkel sem tesznek egyebet, mint utaztatnak, akár legfrissebb albumuk címadó klipjében, a Notre Epoq-ban, amelyben az együttes vezetője, Louise Attack körbebringázza Párizst, Bretagne-t, átbringázik alagutakon, lépcsőkön, templomokon, hogy bemutassa: mi minden az a táj és tér, amelyre az ő zenéjük érvényes. Mert ők otthon vannak a Bretagne-i népzenében, a francia matrózdalokban, az utcai popban és a párizsi éjszaka jazz-ében egyaránt. Emellett ha Kusturica francia lenne, szinte biztosan a Tarmac készítené filmjei zenéjét, mert az ő zenéjük erős, boldog, mediterrán napfénnyel átitatott finom erotikája páratlan hangulatot és üdítő élményt kelt. Attack mellett a zenekar kiemelkedő szólistái Gaëtan Roussel énekes és Arnaud Samuel hegedűs. Zenéjük, dalaik nem más, mint maga a francia lendület egy felvillanyozott hagyományban, amely az ősi gall dalokat egy hipermodern buli-hangzásban lopja a szívünkbe ellenállhatatlan rögtönzéssel, sok-sok játékkal és szellemességgel.

Lajkó Félix ezen az estén a párizsi Theatre de la Ville-ben adott több hatalmas sikerű koncertje repertoárjából csemegéz majd. Megszólalnak a főleg balkáni és erdélyi dallamok Félix kivételes előadásában, amelyek a francia együttes játékával párosulva egy örömünnepet eredményeznek a két különböző gyökérből táplálkozó hagyománynak a közös muzsikálásban való találkozása által. A koncertre a belépődíj 3000 forint. A zenekarról bővebb információ a www.tarmacmusiconline.com oldalon olvasható.