Júlia, Rita

Jön Pavarotti

2004.03.12. 00:00

Programkereső

Luciano Pavarotti április 27-én a Budapest Sportarénában ad koncertet – adta hírül az Index internetes portál. A világhírű énekes fellépése annak a sorozatnak – Tenor világsztárok Magyarországon – a része, melynek keretében 2002-ben Placido Domingo, 2003-ban pedig José Cura jött el Budapestre. Jegyek a jövő héttől kaphatók, de még bizonytalan, mennyiért.

A hírt eredetileg jövő héten ünnepélyes keretek között szerettük volna belejelenteni, de végül idő előtt kiszivárgott – magyarázta érdeklődésünkre Magonyi Zsolt, a koncertet szervező Music Invest egyik vezetője. Mint mondta, jelenleg is folynak a tárgyalások a szponzori, illetve az esetleges állami vagy fővárosi támogatásról. Bár Pavarotti gázsija üzleti titok, állítólag nem kért többet, mint mondjuk Cher vagy Robbie Williams.

A jövőre 70 éves, visszavonulását fontolgató Pavarotti hivatalos honlapján amúgy még nem szerepel az április 27-i fellépés. A világhírű tenor jelenleg a New York-i Metropolitanben énekel, májusban pedig Japánban turnézik. A budapesti koncerten – melyen a Failoni Szimfonikus Zenekar kíséri – Puccini-, Verdi- és Mascagni-áriákat, illetve olasz és spanyol dalokat ad elő. Magyar partnerének személye még nem ismert.

Magonyi Zsolt cáfolta az Index azon értesülését, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök vacsorát adna a művész tiszteletére, holott erről brosúra tanúskodik. A szervező annyit elismer: Pavarotti fellépése alkalmával valóban terveznek reprezentatív fogadást a hazai gazdasági, pénzügyi és politikai elit számára, amelyre a kormányfőt is szívesen látnák.