Eszter, Eliza

Zenés színház némi borzongással

2004.03.19. 00:00

Programkereső

Ajánló: Miklós Tibor író, rendező, dalszerzőKülönösen jó társulatnak tartom a Bárka Színházat, minden izgalmas, ami náluk történik, ezért nagyon várom új bemutatójukat: 27-án este Gombrowicz Operett című darabját tűzték műsorra. Korábban évekig Lengyelországban tanultam, éltem, a lengyel színház és dráma a mai napig a szívem csücske.

Kíváncsi vagyok, hol tart ma a lengyel irodalom – ez a másik ok, ami miatt feltétlenül meg fogom nézni az előadást. Igaz, a rendezőt, Czajlik Józsefet nem ismerem, de szeretném tudni, mit hozott ki a darabból, amelyhez a dalszövegeket például Parti Nagy Lajos írta.

A Tropicarium Színház egy különleges előadással mutatkozik be 26-án: az Atlantis című fantasy-musicallel. A hatalmas tengeri akváriumot háttérként használva álmodta színpadra az elsülylyedt világ történetét Szemán Béla rendező. Tehetséges fiatalokkal dolgozott együtt, mint Varga Zoltán és Nagy Gergely zeneszerzők vagy Simonkovits Ákos író – úgy vélem, személyükben új szerzőket avathatunk a musical műfajában.

Végül egy filmre hívnám fel a figyelmet: aki még nem tette, feltétlenül nézze meg a Kontroll című alkotást. Nem nagyon láttam az utóbbi években igazán jó magyar filmet, a Kontroll viszont sokkoló élmény volt. Nem egyszerű, könnyű mozi, rég volt szerencsém ilyen hatású filmhez. Lenyűgözött a színészek játéka, és a rendezőnek is csak gratulálni tudok.

Tehetséges fiatal csapat készítette, amióta láttam a filmet, a rajongójuk vagyok.

Lejegyezte: Serfőző Melinda