Eszter, Eliza

Latin est a Raiffeisen Jazz Klubban

2004.03.23. 00:00

Programkereső

Azok után, hogy a Raiffeisen Jazz Klub legutóbbi estjén varázsos, indiai gyökerű zenei világba kalauzolta a hallgatókat Lantos Zoltán és a Mirrorworld kvartett, április 2-án, este fél nyolctól forró karibi hangulatra számíthatnak a látogatók: a karibi dzsessz lüktető, életvidám és szenvedélyes zenei világa elevenedik meg.
1dedff3f-6171-4a13-82b7-1508192839af

A sorozat állandó helyszínén, az IBS (International Buda Stage) színháztermében ugyanis (1021, Budapest, Tárogató út 2-4.) latin est lesz, amelyen a hazánkban élő kubai énekesnő, Elsa Valle és a Latin Jazz Syndicate mutatja be az énekesnő Mi gente című albumát, amelyen közismert örökzöldek latinos transzformációi és saját szerzemények egyaránt hallhatók.

Elsa Valle Kubában született, s már 10 esztendeje él Magyarországon. Több magyar és külföldi lemezen közreműködött szólistaként. A Mi gente című CD az első szólólemeze, amelyet a Judge and Brandy nevű cég adott ki. A karibi hangulathoz erőteljesen hozzájárul a kitűnő kolumbiai ütős, David Dely káprázatos játéka is. A Latin Jazz Syndicate zenekarban a hazai dzsesszélet kiválóságai játszanak, olyan zenészek, akik igyekeznek sokféle zenei nyelvből, különféle hagyományokból meríteni, s ezekből – az improvizatív dzsessz óriási lehetőségeit kihasználva – új, eredeti világot teremteni: Babos Gyula (gitár), Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Winand Gábor (ének).

A karibi hangulathoz természetesen elengedhetetlenek a fúvósok, a dob és a bőgő: Fekete István trombitál, Barcza Horváth József bőgőzik, Sramkó János dobol s Bacsó Kristóf szaxofonozik. A koncert vendégszólistája: Dés László. A jegyek az április 2-i koncertre ezúttal is 1100 forintba kerülnek.