Eszter, Eliza

A Tavaszi Fesztivál március 26-i programja

2004.03.25. 00:00

Programkereső

Ligeti András dirigálja a Matáv Szimfonikus Zenekart a Zeneakadémián este fél nyolckor kezdődő hangversenyén. A Bartók és Kodály nemzedékét képviselő svájci orgonista-karmester Hermann Suter művét, az Assisi Szent Ferenc Naphimnuszára komponált Le Laudi című oratóriumot játsszák, Csereklyei Andrea, Susanne Schimmack, Fekete Attila és Kovács István közreműködésével.

Az Olasz Kultúrintézetben a régi zene előadására specializálódott Concerto Copenhagen együttes Bach, Händel és Roman műveit adja elő. A dán és svéd muzsikusok repertoárjának magja a barokk és a korai klasszikus zene. A Koppenhágai Királyi Könyvtárral együttműködésben számos eddig ismeretlen, de felfedezésre érdemes mű kottáját porolták le és keltették új életre.

A Bartók Emlékházban ma is műsoron lesz 18 órától Szabadi Vilmos (hegedű) és Gulyás Márta (zongora) kamaraestje. Az Óbudai Társaskör Mester és tanítvány sorozatában Roth Ede gitárművész és tanítványai mutatkoznak be, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművésznő szólóestjére a Magyar Rádió Márványtermében kerül sor. Az ELTE Jogi Karának Dísztermében lép fel Peter Bruns, akit a nemzetközi zenei világ a legjelesebb csellóművészek között tart számon. Partnere Nagy Péter zongoraművész lesz. A Mátyás-templomban a holland Jos van der Kooy orgonaestje lesz a program este nyolctól. Az Ad libitum Kamarazenei Műhely a Fészek Művészklubban lép fel, a Fonó Budai Zeneházban pedig Bohém Ragtime&Jazz Fesztivált rendeznek, szintén a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában.

A Spanyol Nemzeti Táncszínház Nacho Duato koreográfiáit a Thália Színházban adja elő. A Petőfi Irodalmi Múzeum Írók poggyásszal című, mától látogatható gyűjteménye a 19-20. századi magyar írók európai utazásairól számol be.