Konstantin

A Tavaszi Fesztivál Március 27-28-i programja

2004.03.26. 00:00

Programkereső

Számos komolyzenei kamaraest mellett színházi különlegességekkel várják a nézőket e hétvégén a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjain. Nagyzenekari koncert szombaton lesz a Zeneakadémián, a Bényi Tibor alapította Salzburgi Fesztiválzenekar Mozart műveit játssza.

A Magyar Rádió Márványtermében ma este Megan Sterling, a Budapesti Nemzetközi Fuvolaverseny fődíjasának hangversenyére kerül sor. A Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar a Mátyás-templomban Janácek Glagolita miséjét adja elő Héja Domonkos vezényletével. A fesztivál keretében játsszák az első öt alkalommal Ábrahám Pál Bál a Savoyban című operettjét Eszenyi Enikő rendezésében a Budapesti Operettszínházban. A népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet kétnapos seregszemléjét, a XXIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt a SYMA Rendezvénycsarnokban tartják szombaton és vasárnap. A 100 Tagú Budapest Cigányzenekar az Olasz Kultúrintézetben ma este fél nyolctól lép fel, a wroclawi Tomaszewski Pantomimszínház Majmok című vendégjátékára pedig a Millenáris Teátrumban kerül sor. A Piazzolla-estek sorozatában a Litvániából érkezett Anzelika Cholina Táncszínház Tangó F-ben című műsora a Thália Színházban lesz látható. A fesztivál szakmai programja lesz a 20 éves Magyarországi Művészeti Fesztiválok Szövetsége ünnepi közgyűlése az Óbudai Társaskörben, valamint az Üdvözlünk Európa! című szimpózium, melynek témája az európai csatlakozás kulturális életre gyakorolt hatása lesz.

Vasárnap a Corinthia Grand Hotel Royalban lép fel az osztrák Hagen Quartett, Mozart, Bartók és Smetana műveivel. Az Olasz Kultúrintézetben Shlomo Mintz (hegedű) és Krausz Adrienne (zongora) kamaraestjére szintén holnap este kerül sor. A Magyar Állami Operaházban a Macbeth lesz műsoron, a Zeneakadémián jazzkoncertet tartanak, az Uránia moziban a Klezmer Nova együttes lép fel. A Compania Maria Serrano flamenco és tangó táncait szintén Astor Piazzolla zenéje ihlette, az előadás a Thália Színházban látható délután és este is.