Etelka, Aletta

A Peter Lipa Band és a Djabe közös koncertje

2004.04.01. 00:00

Programkereső

A Gramy Records két meghatározó zenekara, a Peter Lipa Band és a Djabe ad közös koncertet áprilisban két alkalommal, Budapesten és Szolnokon.

A részben magyar származású Peter Lipa a szlovákiai jazzélet legprominensebb képviselője, aki évtizedek óta szerepel Európa tíz legjobb jazzénekesének listáján. 2003-ban jelent meg Beatles in Bue(s) című CD-ej, amely 16 Beatles-dal izgalmas feldolgozása. Peter Lipa zenekarában a legjobb szlovákiai jazz-zenészek játszanak. Produkciójuk változatos és magával ragadó. Koncertjükön nem csak a Beatles CD-ről hallhatunk kompozíciókat, hanem Lipa életpályájának néhány jelentősebb darabja is elhangzik.

325ba2dd-5fc4-4cfb-b822-86a0c5c48bdf

Az estek második fellépője a hazai jazz/worldfusion első számú képviselője, az Arany zsiráf- és eMeRTton-djas Djabe együttes. Tavaly nagyszabású koncertek keretében mutatták be Táncolnak a kazlak című albumukat, videó-kivetítéssel és surround hangzással fűszerezve. Ezen a koncerten unplegged, azaz akusztikus felfogásban játsszák el a lemez anyagát, valamint készülő új albumukról is bemutatnak néhány számot. Ezen a koncerten mutatkozik be a zenekar új szaxofonosa, Tóth Viktor. A koncertekkel a zenekar európai és amerikai fellépéseire készül.

A budapesti koncertre a New Orleans Music Clubban kerül sor április 14-én, a szolnoki koncert április 16-án lesz a Városi Művelődési és Zenei Központban. Mindkét koncert este hét órakor kezdődik, s mindkét koncerten a belépőjegy árából 1000 Ft levásárolható a helyszínen árusított Djabe és Peter Lipa CD-k árából. Bővebb információ a www.djabe.hu, valamint a www.gramy.com oldalakon olvasható.