Etelka, Aletta

Pavarotti búcsúzik a magyar közönségtől

2004.04.08. 00:00

Programkereső

A világ leghíresebb tenoristái közül Placido Domingo és Jose Cura az elmúlt két esztendőben már elkápráztatta a hazai közönséget. Április 27-én a Budapest Sportarénában Luciano Pavarotti lép a hazai közönség elé. Az eseményt némi szomorúsággal kiséri az, hogy Magyarországon utoljára lesz hallható az olasz tenorkirály.

A koncerten Pavarotti operarészleteket énekel, nápolyi és spanyol dalokat ad elő Carmela Remigio, valamint hazai operaénekesek közreműködésével. A Failoni Szimfonikus Zenekart Ács János, a Három Tenor koncertek egyik dirigense vezényli majd. A testes, mosolygós, mindig kis fehér kendőt szorongató művész a világhírű Három Tenor tagjaként elévülhetetlen érdemeket szerzett az opera- és dalirodalom remekeinek mind szélesebb körű megszerettetésében. Így aztán nem csak az operarajongók várják majd Pavarottit.

A csodálatos hang tulajdonosának népszerűsége lenyűgöző hivatásszeretetéből származtatható. "Luciano nem fél az érzelmek kimutatásától, amit ékesen bizonyít a hangja, és kapcsolatteremtő készsége a közönséggel. Jól tudja, rajongóinak köszönheti mindazt, amit elért és egyetlen alkalmat sem mulasztana el, hogy meghálálja az iránta tanúsított önzetlen érdeklődést. Bármilyen holtfáradt az előadások végén, nem megy el a színházból anélkül, hogy ne üdvözölné rajongóit, rendszerint néhány órát még marad, autogramokat osztogat, elbeszélget a művészbejáró előtt tolongó emberekkel. Luciano mindenkivel egyformán viselkedik, ezért szeretik őt az emberek. Nem akar másnak látszani, mint amilyen" - írja felesége, Auda Pavarotti Az élet Lucianóval című könyvében.