Valér

Indonéziai supergroup a Fonóban

2004.04.14. 00:00

Programkereső

A múlt havi nagysikerű tradicionális indonéziai program után áprilisban Indonézia egyik legnépszerűbb zenei együttese, a Kua Etnika lép fel a Budai Fonó Zeneházban április 16-án, este nyolc órától.
895dc798-7fee-40a8-8780-8eb40a228bad

A Kua Etnika együttes 10 tagja a távoli szigetország lekülönfélébb csücskeiből való, és mindegyikük saját zenei ízeit hozta a zenekar stílusába ebből az etnikailag és kulturálisan is hihetetlenül sokszínű országból. Csilingelően tiszta, ugyanakkor pergően ritmikus muzsikára lehet számítani, amelynek a nézője igazán különleges és izgalmas élményre számíthat, ha ellátogat ezen az estén a Fonóba: Jáva hűvös eleganciája, Bali éteri dallamai, Borneó madárzsivaja és Szumátra dobjainak tombolása elevenedik meg egy túlvilági harmóniarendszerben, amelynek alapja Indonézia klasszikus zenéje, a gamelán. Mindez elektronikus alappal és más modern európai zenei eszközökkel megspékelve adja Kelet-Ázsia egyik legizgalmasabb zenei formációjának a receptjét.

A koncert az együttes európai turnéjának a része, a budapesti koncert után közvetlenül Bécs egyik legfontosabb jazzklubjában, a Reigenben lép fel a Kua Etnika. A belépőjegy ára 2000 forint. A koncertre ellátogatókat a zenekar Video CD-jével ajándékozzák meg.