Valér

Áprilisi énekhangok - kórushangverseny Balatonfüreden

2004.04.16. 00:00

Programkereső

Áprilisi énekhangok címmel tartják szombaton Balatonfüreden a helyi kórusok tavaszi hangversenyét, amikor a fellépő gyerek és felnőtt kórusok a klasszikus és kortárs zeneirodalom legszebb darabjait mutatják be - tudatta az MTI-vel a művelődési osztály vezetője.

Cserép László közölte: az Árkád Hotel dísztermében megtartandó esemény kiváló alkalmat teremt a különböző énekegyüttesek szakmai színvonalának a bizonyítására, ugyanakkor maga a kórushangverseny is hozzájárul a fürdőváros zenei élete hagyományainak az ápolásához.

Bónyai Mária vezényletével fellép a Kék Balaton Nyugdíjas Klub Dalköre, a Mediterrán Énekegyüttes Bartók Béla és Liszt Ferenc művekkel szórakoztatja majd a közönséget, a Református Egyházközösség énekkara pedig Bach, Luther, Kodály szerzeményeket mutat be Bánó Veronika vezényletével.

A rendezvényen szerepel a Marina Hungarica Kamarakórus, a Schola Kamarakórus és Balatonfüred Város Vegyeskara. A vegyeskar repertoárjában Franz Schöggl, Anders Öhrwall, Continuo és Smetana művek szerepelnek. Zongorán kísér Szűcsné Sallai Margit, vezényel Pileczky Erzsébet.