Csilla, Noémi

Jamie Winchester és Hrutka Róbert – Unplugged a Millenárison

2004.05.02. 00:00

Programkereső

Jamie, Robi, valamint Wolf Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar 2004 tavaszán egy különlegeséggel lepi meg nézőit és hallgatóit. Május 7-én a Millenáris Teátrumban egy egyedülálló unplugged koncertet adnak, a két eddig megjelent album ( It’s your life; Last one out ) anyagából.
e7a95ed5-0032-4afe-ba05-2247bc378dfa

Több mint tíz éve hallhatjuk a két művész nevét a hazai zenei életben. Jamie Winchester és Hrutka Róbert számos produkcióban vett és vesz részt napjainkban is. Megszámlálhatatlan zenekarban játszottak már session zenészként, de a film- és reklámvilág berkeiben sem ismeretlen a nevük.

A 2001-es évben kerültek igazán reflektorfénybe, amikor Hrutka Róbert szerzeménye, az It’s your life és Jamie Winchester női szíveket megdobogtató hangja minden tévénézőt, fiatalt és idősebbet, fiút és lányt egyaránt elvarázsolt. A nagy érdeklődésre való tekintettel döntöttek úgy, hogy közös vállalkozásba fognak és kiadják első maxijukat. A dal óriási sikert aratott: nem csak a rádiók slágerlistáit vezette, hanem minden nap kérték a kívánságműsorokban is. Ezután stúdióba vonultak, hogy elkészítsék első közös albumukat It’s your life címmel. A lemezmegjelenést követően, sorra kapták a felkéréseket országszerte, és hamarosan falra akaszthatták az aranylemezt is.

Az első albumhoz leforgattak három videoklipet, majd ismét stúdióba vonultak, hogy nekiálljanak második albumuk elkészítéséhez. A márciusban megjelent album sem okozott csalódást. A rajongók száma is megnőtt, a már kétlemeznyi anyaggal, valamint a két feldolgozással bejárták az egész országot. Méltó zárása volt a 2003-as évnek a Petőfi Csarnokban októberben megrendezett, teltházas lemezbemutató (Last one out) koncert, ahol minden korosztály képviseltette magát.

A Mendelssohn Kamarazenekar 1985-ben alakult. Rangos magyarországi fesztiválok mellett rendszeresen koncerteznek Európa több országában is. A zenekar 1988-ban elnyerte „A legjobb együttes” címet az Országos Kamarazenei Fesztiválon. Hangversenyeiket a Magyar Rádió és az MTV több alkalommal közvetítette, felvételt készített velük a France 3 TV állomás is.

A májusi koncerten a Kamarazenekar mellett fellép Jamie Winchester (ének, gitár), Hrutka Róbert (gitár, vokál), Borlai Gergő (dobok), Galambos Zoltán (billentyűs hangszerek), Giret Gábor (basszusgitár), Dely Domonkos (vokál, ütőhangszerek), valamint Tóth Edina, Tunyogi Orsi (vokál) és John Murphy (gitár, vokál).