Emőke

Plein Art - Óránként nyíló képzőművészeti tárlatok a Ráday Kultuccában

2004.05.13. 00:00

Programkereső

Hatodik alkalommal rendezi meg az Erlin Galéria a Plein-Art Kortárs Művészeti Fesztivált 2004. május 14-16. között. A Fesztivál a hagyományteremtés szándékával született azért, hogy a kortárs képzőművészeti kiállítások számának örvendetes növekedése és népszerűsítése mellett a látogatók, a műélvezők körét is bővítse. A kortárs képzőművészet befogadását segíti azáltal, hogy a magyar képzőművészetet a társművészetekkel együtt vonultatja fel.
32089fac-c252-43f0-be97-67172a7b5ed9

Az immár hatodik éve megrendezendő fesztivál kiállítóinak száma évről-évre bővül, és egyre több társművészet kapcsolódik be a kortárs művészeti programsorozatba. A Ráday utca hagyományos kortárs művészeti fesztiválja egy rendhagyó májusi hétvégére vár minden érdeklődőt. A háromnapos szabadtéri fesztivál valódi multikulturális találkozóhellyé varázsolja az utca kávézóit, éttermeit és galériáit. Az óránként nyíló különleges tárlatokat élő zenei aláfestések, perfomance-ok, koncertek, Fesztivál Híradó és irodalmi kerekasztal kíséri. A rendezvény idei kiemelt vendége Hollandia, fővédnöke pedig a Holland Királyság Nagykövetségének kulturális- és sajtóattaséja, Klaus de Rijk.

Az összművészeti programkínálat többek között olyan különlegességeket rejt magában, mint az utca felett nyíló szabadtéri művész zászlótárlat, az úttestet elfedő csoportos szoborkiállítás, művészeti folyóiratestek, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjeinek vetítése. Ezen a májusi hétvégén 20 kortárs kiállítás lesz látható péntek délután 16 órától vasárnap este 19 óráig, összesen 22 helyszínen.

A kiállítások mellett a zeneszeretők többek között a Marschall Kvintett, a Tudósok, az Ágoston Trió, Bakó Levente (trombita), Bujtor Balázs (hegedű), Jakab Ágnes (oboa), Tarkó Tamás (trombita), az Afro Magic Band, a Bacchus Kamarakórus, Káip Róbert (harsona), Kathy Horváth Lajos (hegedű) és a Kiss Erzsi Zene koncertjeit hallgathatják.