Béla

Borsod, Miskolc a Nemzetiben

2004.05.17. 00:00

Programkereső

A Megyejárás sorozatban e hét végén ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Miskolc vendégeskedik a Nemzeti Színházban. A háromnapos fesztivál pénteken a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyével kezdődik, amelyen Kovács László vezényel Weber-, Mendelssohn- és Ránki-műveket. Másnap a Miskolci Nemzeti Színház mutatkozik be két produkcióval.

A nagyszínpadon este héttől játsszák Az öreg hölgy látogatását, Dürrenmatt drámáját, Hernádi Judit és Szegedi Dezső főszereplésével, Tordy Géza rendezésében. A stúdiószínpadon pedig este nyolctól a Bolero című táncjátékot adják, amelyet Ravel zenéjére Krámer György koreografált. A zárónapon, vasárnap délelőtt tizenegykor a stúdióban látható a Sok kis éji zene – avagy a gyermek Mozart kalandjai című bábjáték, a Miskolci Csodamalom Bábszínház produkciója, amelyet Majoros István rendezett.

A Nemzeti Színházban két kiállítás is helyet kap. Az egyik a Miskolci Nemzeti Színháznak mint az ország első kőszínházának a múltját tekinti át. A másik Szalay Lajos, Kondor Béla és Feledy Gyula műveit mutatja be, a Miskolci Galéria és a Herman Ottó Múzeum anyagából.