György

Már kaphatók a Matáv Szimfonikus Zenekar új bérletei

2004.05.19. 00:00

Programkereső

Az elmúlt évad koncertjei után idén is izgalmas, sok különlegességet tartalmazó, már jól ismert, illetve új bérleteket kínál a Matáv Zenekar; a s a régi mellett új helyszínnel is bővült a „repertoár”.
81ba3352-8cbf-4d89-93f7-2f723d2b2118

Az Európa-, Concerto- és Rapszódia-bérlet hangversenyeire a Zeneakadémián kerül sor, melyeknek műsorát népszerű és ritkán hallható csemegékből állították össze, vélhetően minden ízlést kielégítően.

A Brandenburgi sorozat sikerén felbuzdulva komoly vállalkozásba kezdett a zenekar: Haydn 12 utolsó „Londoni” szimfóniáit két éves ciklusra osztva fogják előadni „kis” Mozart szimfóniák és olasz vokális és ritkán hallható instrumentális alkotások társságában. Mindennek művészeti vezetője Fürst János világhírű karmester, akit egyébként is erős szálak fűznek a zenekaroz, valamint a kiváló fiatal dirigens, Héja Domonkos.

Az Itália-bérlet olasz zenei ritkaságok és bécsi klasszikusok sorozata lesz. A Koraesti-bérlet koncertjeinek a Magyar Tudományos Akadémia Díszterme ad otthont. Új helyszínül a koncertéletben már bevált Olasz Kultúrintézetet választották, mely akusztikailag és patinás környezetét tekintve is kellemes újdonságot biztosít.

Az ifjúsági (Pinokkio) bérlet az elmúlt évadban példátlan sikernek örvendett, mely a sorozat megalkotóit új és merész ötletek megvalósítására inspirálta: új megközelítésben szeretnék folytatni azt az utat, amely természetessé, széppé és igazzá varázsolja a zene szeretetét nem csak az ifjúság, hanem minden korosztály számára.

A sorozatok koncertjein szólistaként lesz hallható többek között Sümegi Eszter, Wiedemann Bernadett, Verebics Ibolya, Busa tamás (ének), valamint Sarah Chang (hegedű), Varga István, Onczay Csaba (cselló), Hamar Gergely (angolkürt), Boldóczki Gábor (trombita), Michael Beroff, Jandó Jenő, J. M. Morais (zongora), s vendégként Felix Chen és Thierry Fischer is vezényel majd a zenekart.