Béla

IN-FUSION 7 – Sound On Ultra Loud

2004.05.20. 00:00

Programkereső

Ezúttal, május 22-én este a közép-kelet európai future jazz DJ-k krémje az A38 vendége. Az est apropója, hogy a német Perfect Toy Records május elején ad ki egy válogatáslemezt „Panorama – Nu Europa Phusion” címmel, amelyen cseh, szlovén, horvát, szerb, román, orosz és magyar producerek dzsesszes, elektronikus felvételei kapnak helyet. A válogatást a Budapesten számos alkalommal fellépett Tom Wieland állította össze, aki a régió avatott zenei szakértője.

Az est fellépői lesznek a Innocent Sorcerers – live act (Fluid Ounce, PL), Eddy meets Yannah (SLO), DJ Tall (Red Salamanda Records, CZ), az Easy Life Natural (H), Keyser & Erik Sumo (Crate Soul Brothers, H) és Tom Wieland (A).

Az Innocent Sorcerers, az „Ártatlan Varázslók” egy Andrzej Wajda-filmből kölcsönözték nevüket. A 2002-ben alakult csapat magját a zenei producer, Envee és Maceo Wyrob alkotja. 2003-ban az angol nu-jazz kiadóhoz, a Fluid Ounce-hoz szerződtek. „Believe & See” című számukban a közkedvelt Joseph Malik énekel. Zenei gyökereik közt jazz, funk, afrobeat és elektronikus ütemek szerepelnek.

Eddy Ramich gyerekkorát Hollandiában, Szlovákiában, Líbiában és Németországban töltötte, ahol a nyolcvanas évek végén kezdett el zenélni. Miután hazatért Horvátországba, hamarosan rezidens DJ lett több zágrábi klubban. 1996-ban kezdett el dolgozni Zvonimir „Dus” Dusperrel, akivel együtt rövid idő alatt a legismertebb horvát producer duó lettek. Eddy mostanában inkább barátnőjével, Jana Valdevittel dolgozik közös albumukon, amely a közeljövőben jelenik meg.

A cseh Standa Soukup – DJ Tall – 1997-ben kezdett el nujazz, broken beat és triphop stílusban zenélni, először főként prágai és plzeni klubokban. Az elmúlt évek során fellépett Angliában, Írországban, Németországban, Szlovákiában és Lengyelországban is. 2000-ben Dublinban részt vett a Red Bull Music Academy-n. Az utóbbi időben a prágai Red Salamanda Records-nál dolgozik, ahol promócióval és új tehetségek felkutatásával foglalkozik.

2b3615a3-63b7-4660-935b-21cd2c2ec540

Tom Wielandot talán nem szükséges bemutatni a budapesti party közönségnek, hiszen már számos alkalommal járt a hajón. A Les Gammas együttes DJ-je hosszú évek óta Bécsben él. Az elmúlt évtizedben lemezlovasként bejárta az egész világot, Atlantától Moszkváig. Az utazások eredménye a most megjelenő Panorama válogatásalbum, amelyen két magyar felvétel is található (Easy Life Natural – Shebedee, Crate Soul Borthers – Flying Down To Rio). A közeljövőben jelenik meg egy régi magyar jazz számokból álló válogatás a Cosmic Sounds London kiadónál, amelynek első részét szintén Tom Wieland, míg a másodikat Keyser & Shuriken állította össze.

A Crate Soul Brothers – a május 22-i est házigazdája – 2000-ben alakult. Tagjai az Európa különböző szegleteiben rendszeresen fellépő future jazz DJ-páros, Keyser & Shuriken, valamint Erik Sumo. A formáció az elmúlt években több remixet készített angol, német és osztrák kiadók számára. A csapat első saját felvétele a Panorama válogatáson jelenik meg, a számot már most olyan ismert DJ-k játsszák, mint Nicola Conte, Rainer Trüby, Toshio Matsuura, Dom Servini, Painé vagy DJ Spider.