Béla

Nemzetközi gyermekkórus fesztivál Balatonfüreden

2004.05.20. 00:00

Programkereső

Csütörtökön kezdődik Balatonfüreden a Pünkösdi Ének elnevezésű nemzetközi gyermekkórus fesztivál, amelyen a magyarországi kórusok mellett fellép az erdélyi Kovászna fürdőváros Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont gyermekkórusa is - tájékoztatta az MTI-t Cserép László.

Az önkormányzat művelődési osztályvezetője elmondta: a szervezők - Balatonfüred önkormányzata és a Bem József Általános Iskola - hatodik alkalommal szervezik meg a zenei rendezvényt, amely sikeresen illeszkedik a pünkösdi ünnepköszöntő rendezvényekhez. A vendégkórusok tiszteletére hangversenyt ad a házigazda iskola kórusa és a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság Kollár Kámán vezényletével.

- Pénteken a sorsolás sorrendjében mutatkoznak be a vendégegyüttesek, a zsűri pedig értékeli a művészi produkciókat.Szombaton kerül sor a résztvevő kórusok felvonulására a Tagore sétányon, megtartják a gálakoncertet és átadják a legjobbaknak járó okleveleket és emléktárgyakat - tette hozzá az osztályvezető.

Cserép László jelezte:a három napos kórusfesztiválon - többek között - bemutatkozik a budapesti Ádám Jenő Általános Iskola, a kazincbarcikai Ádám Jenő Központi Általános Iskola Gyermekkórusa. Békéscsabát a Belvárosi Általános Iskola, Dorogot a Zrínyi Ilona Általános Iskola, Gyöngyöst pedig a Felsővárosi Általános Iskola kórusai képviselik a rangos zenei eseményen.