Emma

Jótékonysági koncert a Béres Alapítvány szervezésében

2004.05.21. 00:00

Programkereső

A Béres Alapítvány tavaly rendezett első alkalommal jótékonysági koncertet, melynek teljes bevételét a Pécsi Gyermekklinika Oncohaematológiai Osztályának újjáépítésére ajánlotta fel. A befolyt 15 millió forint segítésével azóta megtörtént az osztály teljes körű felújítása, amelyet ez év áprilisában adtak át a betegeknek és gyógyítóiknak.
c263cf13-212c-44a7-b01e-94c41a4ebd70

Az összefogás erejét megtapasztalva az Alapítvány úgy határozott, hogy a „Béres a daganatos betegekért” program keretében hagyományteremtő céllal eben az évben is megrendezi jótékonysági hangversenyét, ismét Mádl Dlama asszony fővédnöksége alatt. Az idei esztendőben a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Részlegét kívánják támogatni, hogy kialakíthassanak egy új, elkülönített részleget, amely a daganatos gyermekek gyógyításához szükséges.

Az Alapítvány tehát immár második alkalommal várja a segítő támogatókat 2004. június 12-én, szombaton este fél nyolc órai kezdettel megrendezendő jótékonysági hangversenyére a Zeneakadémia Nagytermébe. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjén elhangzik Kovács Zoltán: Adagietto, Bizet: Carmen-szvit (részletek), Flotow: Márta – Rózsadal, Smetana: Moldva - szimfonikus költemény, valamint Kodály: Marosszéki táncok című műve. Közreműködik Zandra McMaster (ének), vezényel Kovács László.

A hangversenyről bővebb információ kapható a (1) 430-5516-os telefonszámon, illetve a bohatka.eszter@beres.hu e-mail címen.