Márk

Vallon zene és vers

2004.05.24. 00:00

Programkereső

Végéhez közeledik a vallon kulturális fesztivál: az utolsó napokban koncert és költészeti estek várják az érdeklődőket. Burgondia címmel tartják Claude Flagel és a Carmina Danubiana lemezbemutató koncertjét holnap este hétkor a Budapesti Történeti Múzeumban (Budavári Palota, E épület).

Érdekessége, hogy az elhangzó műveket a közös francia–vallon és magyar gyökerű középkori és népzenéből válogatták. A felcsendülő balladák többnyire a francia és a kelet-európai énekmondók stílusában hangzanak el, a többi dal pedig régi és népi hangszerekre épülve, szabad feldolgozásban hallható.

Szerdán nyitott versestre várják a költemények kedvelőit az Angyalföldi József Attila Művelődési Házba (XIII., József Attila tér 4.) este hét órakor. A Vallon–magyar verses párbeszéd alcímű est vendégei André Doms költő Belgiumból, a Namuri Költészet Háza igazgatója és Lackfi János költő, műfordító, a házigazda pedig Gyukics Gábor költő. A felhangzó magyar és vallon versek és fordítások hangulatát követi Ágoston Béla és Barátai zenéje. A fesztivál utolsó programja csütörtök este a Ráday Könyvesházban lesz: hat órától André Doms saját és más vallon költők verseit olvassa fel.