Emőke

A zene és a tánc a főszereplője a Győri Nyárnak

2004.06.03. 00:00

Programkereső

Idén 39. alkalommal rendezik meg a Győri Nyár Kulturális Fesztivált a Rába-parti városban június 25-től július 25-ig.

Több mint 20 helyszínen, csaknem 80 - köztük 30 ingyenes - program várja a megyeszékhelyre érkezőket a fesztivál egy hónapja alatt. A rendezvények között idén a zene és a tánc játssza a főszerepet, emellett azonban kiállítások, és gyerekeknek szóló programok is színesítik a kínálatot. Várhatóan nemcsak a helybéliek, de a külföldiek számára is vendégcsalogató lesz az a június 28-tól július 4-ig tartó vidám forgatag a Széchenyi téren, ahol a borok utcája és a népek konyhája mellett kirakodóvásár, valamint néptánc és népzenei fesztivál fogadja a látogatókat.

Június 28-án láthatja és hallhatja a közönség a Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar közös produkcióját: Haydn: Évszakok című oratóriumát. Az előadás a IV. Magyar Táncfesztivál része, amelyet a Győri Nyár ideje alatt és hozzá kapcsolódva rendeznek meg június 24-től július 1-ig.

Különlegessége a fesztiválnak az a német nyelvű opera, amelyet a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia végzős növendékei adnak elő, ugyancsak a Széchenyi téren. A fesztivál összköltségvetése mintegy 35 millió forint, amelyet pályázati úton, szponzorok segítségével és önkormányzati támogatással teremtettek elő.