Klaudia

Misztrál – Balassi

2004.06.04. 00:00

Programkereső

A Balassi emlékévhez kapcsolódóan jelent meg a Misztrál együttes új lemeze Mezőn széllel járók címmel, amelyen megzenésített Balassi-versek hallhatók. A lemez a harmadik a sorban a 1999-es Ébredés és a 2002-es Ösvény című CD után.
8947ce78-103a-4de3-85bf-82dedddaa420

A Misztrál együttes fő célja érzések, gondolatok, hangulatok kifejezése, versek népszerűsítése a zene segítségével, akusztikus hangszerelésben. Így ötvöződik előadásaikban a történelem, a hagyomány egy különleges, gyökereiben magyar, mégis modern dallamvilággal. A szöveget mindig versek szolgáltatják olyan klasszikus költők tollából, mint Ady Endre, József Attila, Kassák Lajos, valamint határon innen és túl élő költők – most pedig Balassi Bálint.

A Misztrál legközelebb 2004. június 5-én 11 órától Visegrádon lesz hallható az 1848-as emlékműnél, a, Milleneumi Kápolna előtt (Széchenyi tér), rossz idő esetén a Tornacsarnok. Ugyanezen a napon, este héttől Vácott lépnek fel a Barangoló Teaházban, június 6-án este pedig Csillebércen, a Piarista Juniálson adnak koncertet.

Az együttes tagjai: Heinzinger Miklós „Mika” (ének, furulya), Hoppál Mihály (bőgő, saz), Tóbisz Tinelli Tamás (ének, gitár), Török Máté (ének, cselló, mandolin). A lemezen közreműködik Palya Bea (ének), Nemes Levente (ének, varázs-gitár) és Pusztai Gábor (ütőhangszerek).

(Misztrál - Balassi: Mezőn széllel járók, Macs Kft. MCD003-2004)