József, Bánk

Megjelent a Pannon Filharmonikusok 2004/2005-ös műsorfüzete

2004.06.08. 00:00

Programkereső

Már megvásárolhatók a pécsi Pannon Filharmonikusok következő évadra szóló bérletei. Az új műsorfüzetben megtalálható a nyári Pannon Fesztivál teljes programja, valamint a zenekar Nemzeti Hangversenyteremben megrendezendő koncertjeinek időpontja, illetve vendégszereplései, továbbá a Pécsi Szimfonietta jövő évadi hangversenyeit.
c3889492-1507-40ce-b6e7-925029433488

A 2004/2005-ös évadban a zenekar programjának összeállításakor figyelembe vette a közönség kéréseit, észrevételeit: így állt össze a zeneirodalom gyöngyszemeit, ritkábban hallott műveket és klasszikus „slágereket” egyaránt tartalmazó műsorterv. Mindezeket a Breitner-, Oratórium-, Gyermán- és Lickl-bérletek hangversenyein lehet majd hallani

A vendégművészek névsora sem kívánni valót mag mögött, csak néhány név: Kocsis Zoltán, Marton Éva, Várjon Dénes, Szabadi Vilmos, Jandó Jenő, vagy a külföldiek közül Howard Williams, Nicolás Pasquet, Hansjörg Schellenberger, Aima Maria Labra-Makk és Ruby Redwine.

A zenekar „Párok játéka” hangversenyeit magába foglaló Gyermán- és Lick-bérlet a Tűz–Víz, illetve az Álom–Valóság ellentétpárok zenei ábrázolására tesz kísérletet Mendelssohn, Hindemith, Rimszkij-Korszakov, Mozart, Veress Sándor, Sosztakovics, Muszorgszkij, Smetana, Dvorak, Debussy, Händel, Bizet, De Falla, Sarasate és Wagner műveinek segítségével.

Jövőre is folytatódik a Pannon Filharmonikusok és a pécsi Művészetek Háza közös sorozata, a „Műhelytitkok”, amelynek keretében Kircsi László, a PTE Művészeti Kara Zenetanárképző Intézetének docense beszélget a zenekar munkájában résztvevő helyi és külföldi művészekkel – mindig a soron következő hangversenyhez kapcsolódóan. Ezen kívül jövőre is lesznek 1Forintos koncertek, amelyek keretében szociális otthonok lakói, hátrányos helyzetűek, mozgássérült fiatalok vehetnek részt a zenekar főpróbáin.

A jövő évad hangversenyei előtt azonban nyáron is hallható lesz a zenekar a Pannon Fesztiválon, amelynek koncertjeihez a Tettyei romok, a Művészetek Háza, a pécsi Bazilika, a Hild udvar, a Sétatér és a Szabadtéri Színpad ad otthont. A fesztivál ideje alatt a Pannon Filharmonikusok június 12-én, 15-én, 17-én, 20-án, 22-én, 23-án, 24-án, 26-án, 28-án és 30-án is adnak koncertet.